top of page

 2016 הכל על קריטריון לריו

בענף עם העבר האולימפי הישראלי המפואר ביותר חלה לדעתי החמרה בקריטריון. לפני אולימפיאדת לונדון נקבעו לשייטים ארבע תחרויות – שתי אליפויות עולם ושתי תחרויות נוספות, כדי להשיג את הקריטריון היה עליהם לקבוע את אחד מההישגים הבאים: מקומות 1-16 באליפות עולם או מקומות 1-10 באחת מהתחרויות האחרות. הפירצה בקריטריון הייתה שאחת מהתחרויות הללו לא הייתה אליפות עולם או אליפות אירופה, וכפועל יוצא לא משכה אליה את כל השייטים הבכירים בעולם או ביבשת.

 

 

הפעם לא יהיו תחרות מתנה כאלו, את הקריטריון הישראלי ניתן יהיה לקבוע רק דרך אליפות העולם (מקומות 1-16) או אליפות אירופה (מקומות 1-12).

 בשייט כידוע ישראל תוכל לשלוח רק נציג אחד בכל דגם אך בניגוד לענף הג'ודו, כאן כבר נקבע אופן ההכרעה בין ספורטאים. בכל דגם נקבעו 4-5 תחרויות קריטריון – הישג בתחרויות הללו יעניק ניקוד מסוים מ-1 ועד 50. התחרות הגרועה ביותר של כל ספורטאי תיזרק ומי שיצבור ניקוד גבוה יותר בסיכום הכללי הוא שייסע לאולימפיאדה.

 בניקוד הגבוה ביותר ניתן לזכות באליפויות העולם ובתחרות הקדם אולימפית - וכאן נעוצה גם בעיה מסוימת. בתחרות הקדם אולימפית יוכל להשתתף רק נציג ישראלי אחד בכל דגם. הנציג הזה ייקבע על פי הישג בתחרות קודמת שהוגדרה מראש.

 


 

                                                                                                                                                                             למעשה לספורטאי שיעפיל לתחרות הקדם אולימפית תהיה אפשרות לפתוח פער משמעותי במירוץ לריו באמצעות תחרות בה יריבו כלל לא ישתתף. בוועד האולימפי הסבירו את ההחלטה הזו בחשיבות שהם מייחסים לתחרות הקדם אולימפית המדמה באופן הכי קרוב למקור את התחרות האולימפית עצמה. חשוב לציין כי ניקוד בתחרות הקדם אולימפית יוענק רק אם הספורטאי יסיים במקומות 1-3 בגלישת רוח או 1-5 בכל יתר הדגמים, כך שתידרש התעלות כדי ליהנות מהבונוס הזה.

 השינוי המרענן ביחס ללונדון הוא שהפעם הנציגים לאולימפיאדה ייקבעו לכל המאוחר במארס 2016, חמישה חודשים לפני פתיחת המשחקים האולימפיים ולא כמו לפני ארבע שנים בסוף מאי - כחודשיים לפני טקס הפתיחה.

 השורה התחתונהבאופן אישי, אינני חסיד גדול של הקריטריונים הישראליים. לדעתי, הקריטריונים הבינלאומיים מחמירים דיו ומספיקים כדי להוות תנאי סף להשתתפות במשחקים האולימפיים.                                                                                                                                                  למרות שטרם הוחלט על ביטול הקריטריונים הישראליים כליל, ניתן לראות בניתוח כי ישנה מגמת הקלה הבולטת במיוחד בענפי הליבה של הספורט האולימפי הישראלי (אולי למעט השייט). זהו בהחלט צעד בכיוון הנכון                                                                                                     

 

סרטונים

bottom of page